Най-прекият път към достоверната информация минава през конструктивния дебат. “В спора

...
Най-прекият път към достоверната информация минава през конструктивния дебат. “В спора
Коментари Харесай

Трябва ли да се страхуваме от роботите? - Първи дебат от новия формат на Мениджър Точка на кипене

Най-прекият път към достоверната информация минава през градивния спор. “В разногласието се ражда истината ” е банална фраза, която постоянно се интерпретира като конфликт на крайни позиции с победител по-гръмогласната от двете. Но значимите тематики за обществото нямат потребност от “надвикване ”, а от почтено и аргументирано показване и отбраняване на мощни и визионерски тези.

И въпреки това да звучи малко екзотично за страна като България, която от време на време наподобява като страна на несъстоялия се спор, е добре да се стремим към на практика потребното обсъждане на въпросите, които ни вълнуват и самостоятелно, и публично.

Затова “Мениджър ” стартира поредност от диспути, наречени “Точка на шупване ”. В тях избираме да срещаме – а не да сблъскваме – хора с разнообразни гледни точки по значими тематики за бизнеса и обществото, с цел да извлечем най-хубавото и градивното от разногласието. Защото е извънредно време тематиките, които същински ни вълнуват като общество, да излязат от полемичното ехо-говорене на обществените мрежи и да бъдат облечени в същински причини, подкрепени от достоверни обстоятелства.

Първият спор от поредицата на “Мениджър ” е отдаден на автоматизацията на разнообразни процеси, която безспорно ще докара до смяна на пазара на труда, а с това и в съвсем всяка социална сфера. Дебатът ще се състои на 6 април с начало 15.00 часа и дълготрайност 1 час и 15 минути . Ще бъде излъчен онлайн – в уеб страницата manager.bg, и

“Трябва ли да се опасяваме от роботите? ”

В дебата ще вземат участие два тима, всеки от които включва двама участници.

Отборът, който ще пази позицията, че НЕ, не би трябвало да се опасяваме от роботите , тъй като замяната на комплицираните, рискови и монотонни човешки действия е неизбежна; тъй като роботизацията, автоматизацията и приложението на изкуствения разсъдък са натурален развой от динамичността в стопанската система наред с „ outskilling “ наклонността, при която работодателите влагат в образования на чиновниците си, с цел да ги приготвят освен за нови позиции вътрешно, само че и за нововъзникващи работни места отвън компанията, е формиран от:
Красимир Кръстев – създател и шеф на RPA Consulting с над 10-годишен опит в корпоративния мениджмънт и ръководството на планове в обществения и частния сектор; Филип Генов – съосновател и ръководещ шеф на компанията за цифрова промяна F27, бизнес ангел, наставник и вложител в започващи компании на млади бизнесмени.
В тима, който ще пази тезата, че ДА, би трябвало да се опасяваме от роботите, тъй като българската просветителна система към момента не е задоволително добре насочена към бъдещето и новите трендове на пазара на труда; „ outskilling “ практиката звучи като мираж за огромна част от бизнеса и администрацията; в добавка има риск ползата към филантропичните и обществени науки да отслабне поради фокуса на новото потомство върху цифровизацията и неразбираемата връзка във връзка с бъдещата връзка човек-робот и тъй като ние вършим робота, не той нас, ще се включат:
Д-р Марияна Филипова, която се занимава с новаторски просветителни решения и е създател на STEALM Academy. Тя е арбитър на международното състезание по диспути на британски език, а учениците ѝ са двукратни международни първенци, класирани за почетния спор на спечелилите в Университета Йейл в САЩ; Христина Христова, експерт Човешки запаси и арбитър по диспути на локално и интернационално равнище.
Модератор на дебата ще бъде Илия Темелков – soregash i, който е публицист на свободна процедура с богат опит в областта на потребителските технологии.

Правилата на играта

Дебатът ще се случи при съблюдаване на точни правила, съгласно които всеки от участниците ще разполага с несъмнено време, с цел да изложи своите причини в поддръжка на тезата, която пази.

В началото всеки ще има по 2 минути за встъпителни за полемиката думи и обща обосновка по тематиката. След това модераторът ще задава въпроси. При заложен въпрос всеки от участниците ще има опция да отговори за времето от 2 минути. Следва 1 минута, в която всеки от участниците ще има опция да обори с контрааргументи позицията на противниковия тим. След привършване на дуелите по обособените въпроси , всеки участник ще има 2 минути за заключителна защита в отбрана на отборната позицията.

Гласуване – в което ще се включат онлайн феновете на дебата. В рамките на 3 минути те ще могат да поддържат посредством попълване на бърза онлайн анкета тезата, която смятат, че е предпазена най-добре в дебата.

И победител е… тимът, който успее да реализира превръщане на резултата или смяна в по-висока степен в позицията, изразена от феновете. За първични данни по повод мнението на феновете се одобряват резултатите от предварителна анкета, която ще бъде налична за попълване седмица преди дебата на manager.bg.

Генерален спонсор на дебата на тематика „ Трябва ли да се опасяваме от роботите? “ е.

Всички събития, проведени от екипа на МЕНИДЖЪР, се организират в обезопасена среда, съгласно противоепидемичните условия в страната. Участниците са обезпечени с маски за лице Type IIR - най-високото равнище на отбрана за здравна маска, предоставени от , и самостоятелни опаковки антибактериален гел за ръце Medix, обезпечени от .

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР